Hakkımızda
140
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-140,bridge-core-1.0.6,qode-restaurant-2.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Hakkımızda

Mehmet Deveci Kimdir?

2007’de ailesi ile konseptini yeni yeri İstanbul Vatan Caddesi üzerine; Akdeniz Hatay Sofrası olarak taşıdı.

Hatay’ın geleneksel yemeklerini yeni menüler ile oluşturarak, Antakya kökenli ekibi ile Antakya’dan Antakya Bakkalı markası ile kendi ürettiği ürünleri İstanbul’a getirerek sunmaya başladı. 1985’de 9 masa ve kısıtlı imkanlar ile İstanbul’un Laleli semtinde Akdeniz Lokantasını kurdu.. Antakya yemekleri yanı sıra burası tam bir esnaf lokantası idi. Antakya mutfağı serüvenime bizzat babam ile başladım. 1950 doğumlu babam Mehmet Deveci; Antakya’da işin en alt kademesinden başlayan lokantacılık mesleğine ailesini geçindirmek için başlamıştı. Benim gözümden çok iyi servis adabı ve titizliği sunan babam; Antakya’da Kadınlar kulübü ile kariyerini noktalamıştı. 1970’lerde

İstanbul’a gelen babam, ismi iyi bilinen otellerde aşçı yamaklığı yapmış, rahmetli annesinden öğrendiği reçeteleri bu yıllarda denemeye başlamıştır. Amacı da; özellikle ailelerin gelip memleket özlemini giderebileceği bir lokanta olarak hizmet verebilmekle birlikte; ailesi ile Hatay Mutfağına ait lezzetleri ve kültürü ülkemiz sınırları dışında tüm dünyaya tanıtmaktır.

Dâhiye Sultan kimdir?

Annem Dâhiye Sultan 1956 doğumlu, halen her iki şubemizi ayda belirli dönemlerde denetleyerek, reçetelerini kontrol eder.

Antakya Bakkalı ile ürettiğimiz ürünleri bizzat kendi kardeşleri ile üreterek; bunların İstanbul’daki şubemize ulaşmasını sağlar. Üretilen ürünlerde üç tip geleneksel yöntemi kullanır; Kısık ateşte pişirme, gölgede ve güneşte kurutma ile salamura yöntemi.. Bu geleneksel yöntemlerdeki en önemli amacı ise ürünlerin raf ömrünü bu yöntemler ile uzatmak ve sizlere gıda güvenliği politikası ile sunmasıdır. Yüze yakın ürünü Hatay’daki kendi köyümüzde üretmenin gururunu ve bunu size sunmanın keyfini yaşadığım için bizzat önce anneme, sonra tüm annelerimize de müteşekkirim.

Hakkımda

1985 yılında; 9 masa ile başlayan Antakya yemekleri yolculuğum..

Henüz yaş 12 idi… Önce mutfak deneyimi, sonra servis tecrübesi. Hani deriz ya; en iyi yemek annemizin yemekleri diye… İşte annem Dâhiye Sultan yemekleri… Babam Mehmet Deveci’den servis adabı ile ilgili püf noktalar… Ürettiğimiz ürünleri daha iyi tüketmeniz için Antakya Bakkalı… Butik, kendi konusunda sürekli kendini yenilemeye çalışan bir aile şirketi… Profesyonel şeflerin ve deneyimli servis elemanlarımızın sizler için sürekli eğitimden geçerek hazır olması için gayret eden ekip çalışması… Hatay Mutfağının İstanbul’daki ilk ve gerçek adresi… Çıktığımız Hatay’a gelmeyen Hataya düşer sloganı ile; Antakya yemeğinin ve kültürünün güzel örneklerini, sizlerle birlikte sunmak için mücadele eden bir takım çalışması… Önce Akdeniz Hatay Sofrası ile Fatih Vatan Caddesi… Sonra aynı isim ile Ortadoğu’da Kuveyt şehri… Yeni konsept ile Hatay Gurme Atașehir’e hoșgeldiniz… Dilerseniz öneri ve düşüncelerinizi “ info@hataygurme.com.tr ” ile iletebilir ve değerli fikirlerinizi benimle paylaşabilirsiniz. Baștacımızsınız…

English